Практична частина
Кількісне визначення віт С за Тільсманом.
Метод кількісного визначення аскорбінової кислоти ґрунтується на її здатності окислюватися до 2,6-дихлорфеноліндофенолом до дегідроаскорбінової кислоти.
Методика проведення досліду
Зважте 1 г харчового продукту. У фарфоровій ступці ретельно розітріть його із кварцовим піском. До розтертої маси додайте 9 мл розчину НСІ. Розчин залиште на 10 хв, профільтруйте його. Виміряйте загальну кількість екстракту. Помістіть 3 мл фільтрату у конічну колбу і протитруйте розчином 2,6-дихлорфеноліндофенолу до появи рожевого забарвлення, яке зберігається протягом 30 сек. Титрування повторіть тричі.
Немає коментарів:
Дописати коментар